Club Golden Beach

Omgeving

Side ligt precies tussen de populaire badplaatsen Antalya en Alanya. Een uitstapje naar deze plaatsen is absoluut een aanrader. Deze oude havensteden hebben een oude geschiedenis en er zijn veel historische monumenten en musea te bewonderen. Beide steden liggen hemelsbreed op ongeveer 55 kilometer van het hotel en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Manavgat

Manavgat is een bijzondere stad waar het nieuwe Turkse stadsleven de natuur kruist. De Mavavgat-rivier snijdt de stad in tweeën. Door de vruchtbare kleigrond vind er veel landbouw plaats. Langs de revier zijn een aantal viskwekerijen te vinden waar u langs kunt varen tijdens een boot tocht. Als u over het water vaart, kunt u schilpadden en pelikanen tegenkomen. In het noorden van de stad zijn de bekende watervallen te vinden. Het water afkomstig van het binnenland stroomt door Manavgat naar de Mediterraanse zee.

Manavgat heeft een prachtig bos waar u heerlijk kunt wandelen door een bergachtig en groen landschap. Dit onaangetaste bos is ook zeer geliefd bij avonturiers voor Safari trips. De stad is zeer modern en heeft veel weg van het westen. Het hedendaagse cultuur is goed terug te vinden in moderne cafés en restaurants.

Side

Side is een bijzondere en eeuwenoude plaats die volledig is opgegraven. Veel archeologische vondsten zijn te bewonderen als monument. Wat Side speciaal maakt, is dat de opgravingen zijn gestaakt. Als u over het strand loopt of een duik neemt in de zee, dan is de kans heel groot dat er meters onder u onontdekte ruines en schatting bevinden. In de tiende eeuw was Side verlaten door een grote brand. Griekse moslims hebben in de 20e eeuw een draai gegeven aan Side. Griekse bouwkunsten liggen pal naast traditionele Turkse moskeen.

In Side kunt u uitstekend shoppen langs veel kleine winkels met ieder een eigen specialiteit. De Turkse lekkernijen die u tijdens een drankje kunt nuttigen in het centrum zijn een aanrader. Veel winkels bieden verpakkingen aan die geschikt zijn om mee te nemen in het vliegtuig naar Nederland.

Als u de Turkse cultuur wilt ervaren zonder toeristische stempel, dan raden wij absoluut aan om een bazaar te bezoeken. De nauwe wandelgangen, hechte verkopers en aparte producten die daar worden aangeboden geven een echt leuk perspectief van de Turkse bewoners.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 517 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen